De maatregelen als gevolg van de coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Veel bedrijven maken zich zorgen. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen. Bedrijven binnen de vrijetijdsector worden hard geraakt door de maatregelen. De regeling Werktijdverkorting (WTV) is stopgezet als ‘coronamaatregel’. Het kabinet introduceert de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Ook de belastingdienst neemt maatregelen om ondernemers (inclusief zzp’ers) te helpen bij betalingsproblemen als gevolg van  de coronacrisis.

Alle maatregelen zijn te vinden in de Kamerbrief. Ook delen we hier de open brief namens VNO-NCW en MKB-Nederland, regio Zwolle aan de colleges van de 22 gemeenten. Gastvrij Nederland heeft eveneens een brandbrief verstuurd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Op 18 maart heeft provincie Overijssel ook een pakket maatregelen aangekondigd voor bedrijven om gevolgen coronacrisis in te dammen.

Informatie & maatregelen voor ondernemers

We hebben een aantal nuttige websites en loketten voor u op een rij gezet. Op deze websites vindt u antwoord op belangrijke vragen als ‘kan ik mijn personeel doorbetalen’, ‘hoe zit het met uitstel van belastingen’, mogelijkheden voor overbruggingskrediet en actuele maatregelen.

Op de pagina van HISWA-RECRON vindt u  alle praktische informatie rondom corona. Zo heeft HISWA-RECRON verschillende voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken in communicatie naar medewerkers, klanten, gasten en instanties.

Helpdesk HISWA-RECRON voor recreatie- en watersportbedrijven

Op de website van Kamer van Koophandel vindt u veel informatie over regelingen voor ondernemers. Bovendien is het KvK Coronaloket telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor ondernemers­vragen

Corona-loket Kamer van Koophandel (KvK)  


Heeft u als ondernemer te weinig onderpand om geld te lenen? Informeer bij uw financier naar de mogelijkheden van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). De BMKB vergroot het onderpand en daarmee ook de financierbaarheid van de onderneming, ook in de toekomst.

Met het borgstellingskrediet staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten.

Verruiming BMKB-regeling   


De rijksoverheid  deelt   ook belangrijke informatie   via een subsidie- en financieringswijzer omtrent tegemoetkoming schade coronavirus.

Subsidie- en financieringswijzer   rijksoverheid


De Rijksoverheid en veiligheidsregio’s hebben onder meer de tijdelijke sluiting (tot en met 6 april 2020) van eet- en drinkgelegenheden opgelegd;   lees   hier verder voor  actuele informatie.

Helpdesk Koninklijke Horeca Nederland

Creatieve ideeën van & voor ondernemers

Er ontstaan in tijden van crisis hartverwarmende initiatieven en creatieve ‘omdenk’ ideeën om de sectoren die het hardst zijn getroffen door de coronauitbraak een hart onder de riem te steken of te ondersteunen. Zo ook in de vrijetijdssector. Heb je zelf goede suggesties of wil je sparren hierover? Neem contact met ons op via info@marketingoost.nl of telefonisch via 038-4216798.

Bekijk creatieve ideeën van en voor ondernemers

@bron https://www.marketingoost.nl/nl/nieuws/overheidsregelingen-en-coronaloketten-voor-ondernemers/