Op initiatief van de gemeente Steenwijkerland wordt een noodloket opgericht waar ondernemers, die getroffen zijn door de gevolgen van het coronavirus, terecht kunnen met hun vragen via ondernemen@steenwijkerland.nl

Wethouder Bram Harmsma ‘Ik kan me goed voorstellen dat de gevolgen van het coronavirus bij de ondernemers in Steenwijkerland als een mokerslag aankomen. Als college van B&W zijn we daar uiteraard zeer mee begaan. We gaan daarom een noodloket voor ondernemers in het leven roepen. Alle vragen naar aanleiding van de gevolgen van het coronavirus kunnen hier gesteld worden’.
Ook gaat dit noodloket zich buigen over de vraag hoe het ondernemers financieel gemakkelijker gemaakt kan worden.
‘Daarbij kan gedacht worden aan uitstel van gemeentelijke heffingen of de lokale invulling van het landelijke pakket aan (economische) maatregelen dat het kabinet gisteren gepresenteerd heeft. Het is goed te constateren dat het kabinet met dit landelijke pakket flink uitpakt om ondernemers te helpen’, aldus de wethouder.

Daarnaast heeft de gemeente een werkgroep opgericht waarin de Business Club Steenwijkerland, Kop Top, Ondernemersplatform Steenwijkerland, Koninklijke Horeca Nederland – afdeling Steenwijkerland en MKB Midden/VNO-NCW Midden vertegenwoordigd zijn. Deze werkgroep, bestaande uit ondernemersorganisaties, kan aangeven wat er leeft en speelt bij de ondernemers en welke oplossingen geboden kunnen worden.

Bram Harmsma ‘Kortom, met dit noodloket en de input van de werkgroep hopen we in deze zware tijden een helpende hand te bieden aan onze ondernemers, die zo belangrijk zijn voor onze economische vitaliteit’.