Loswal Giethoorn

Issues

Geschiedenis

De loswal wordt al meer dan 40 jaar gebruikt voor het laden en lossen voor bedrijven en particulieren. Daarmee is de loswal ondenkbaar geworden voor de logistiek van Giethoorn. Deze loswal is desondanks nooit goed vergund geweest. Door het veranderen van de economie en de technieken, is het gebruik van de loswal in de loop der jaren Geëvolueerd.

Huidige status

In de afgelopen 3 jaar heeft de gemeente geprobeerd de loswal op de juiste manier te vergunnen. Deze vergunningen zijn gestrand en hiervoor is de laatste vergunning nu in de plaats gekomen. Met deze vergunning komen er een aantal beperkingen en onmogelijkheden voor de gebruikers van de loswal. Deze beperkingen focussen zich op het mechanische laden en lossen op deze loswal, het aantal keren per jaar is gemaximaliseerd tot 52 x.

Acties

KopTop kan zich niet vinden in de beperkingen van de nieuwe vergunning. Na jarenlang overleg met de gemeente, is de uitkomst een vergunning die niet werkbaar is en hierdoor de mogelijkheid ontstaat dat de bedrijvigheid in Giethoorn op slot komt te zitten. In samenwerking met GO hebben wij ervoor gekozen om juridisch ondersteund te worden in deze ingewikkelde situatie om met de gemeente tot de juiste oplossing te komen.

Over de voortgang van de Loswal houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief.


Projectleiders / bestuursleden: