Vraag en antwoord

Wij krijgen regelmatig vragen binnen van onze leden. Deze zullen wij voor u verzamelen en het antwoord hierop hieronder bij vermelden.

Heeft u vragen, neem dan contact op met de gemeente Steenwijkerland ondernemen@steenwijkerland.nl of met ons info@koptop.nl

Vraag 1

  • De provincie Overijssel heeft gisteren aangegeven dat de bruggen en sluizen tot 1 juni volgens de winterdienstregeling bediend worden. Nu kunnen we dus in principe wel van start met haven en camping. We houden dan het toiletgebouw en de receptie gesloten. Maar hebben jullie meer informatie beschikbaar? Wat te doen met de bootverhuur? En mogen mijn ligplaatshouders overal rondvaren. Door Giethoorn bijvoorbeeld?
  • Antwoord: De provincie Overijssel heeft besloten om de bruggen en sluizen tot 1 juni op basis van het winterregime te bedienen. Ik begrijp dat men dit heeft bepaald, in navolging van de richtlijnen van rijksoverheid en het RIVM, om hiermee een bijdrage te doen aan het beperken van de verspreiding van het coronavirus.  Dit betekent, op uitzonderingen na, dat er alleen bediening op afroep mogelijk is voor beroepsvaart en hulpdiensten. Op dit moment kunnen campings en jachthavens in beginsel open blijven. De aangescherpte maatregelen die 23 maart jl. door de Rijksoverheid zijn gepresenteerd geven burgemeesters wel de mogelijkheid campings, jachthavens etc. te sluiten en/of boetes op te leggen wanneer niet aan de veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Wanneer aan die regels wel wordt voldaan kan de haven en camping inderdaad van start. Het verhuren van boten en het varen in het gebied kan ook doorgaan mits aan de maatregelen (zoals de 1,5 meter afstandseis) wordt voldaan. De website www.hiswarecron.nl geeft duidelijke informatie voor de leden van Hiswa-Recron (maar ook niet-leden kunnen de informatie bekijken). Het is verstandig deze website goed te volgen. De regelgeving van vandaag kan morgen immers wel heel anders zijn.

Vraag 2

  • Ik heb zojuist een mail van 2 gasten die een seizoensplaats hebben.Deze hebben de gemeente gebeld…en die gaven aan dat de gemeente in overleg is en nog niet precies wisten wat het beleid was?
  • Antwoord: Op dit moment kunnen campings en jachthavens in beginsel open blijven. De aangescherpte maatregelen die 23 maart jl. door de Rijksoverheid zijn gepresenteerd geven burgemeesters wel de mogelijkheid campings, jachthavens etc. te sluiten en/of boetes op te leggen wanneer niet aan de veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Wanneer aan die regels wel wordt voldaan kan de haven en camping inderdaad van start.